Nati hihetetlen ajándékot kapott Berkitől!

s3.jpgMesébe illő élete lehet Berki Krisztián kislányának.

Berki Krisztián húzódozott, hogy részt vegyen egy lovas rendezvényen, de végül annyira megtetszett neki a hangulat, hogy végül egy pónival tért haza.

A múlt hétvégén tartották az I. Szabolcsi Lovas Fesztivált és Nyírségi Vágtát, ahol a szervező mindenképpen szerette volna vendégül látni Berki Krisztiánt. Nehezen, de sikerült meggyőznie, amiért a berki örökre hálás lesz neki.

Úgy éreztem, hogy Krisztián bár megosztó személyiség, mégis sokan kíváncsiak lennének rá. Sokáig kellett győzködnöm, de végül kötélnek állt, és egyikük sem bánta meg. Megadtuk Krisztián fogadásának módját: limuzint küldtünk érte, és mintegy 6000 ember várta az eseményen. Remek hangulatot csinált, bár lóra nem ült, de lovas fogatot hajtott, érezni lehetett, hogy megérintette őt a vidéki élet. Olyan volt, mint egy modern kori Rózsa Sándor. Éppen ezért hálából ajándékba adtam neki egy pónilovat” – újságolta Bertók Viktor, az esemény főszervezője.

berki 2

Berki Krisztián az ajándékba kapott pónit kislányának adta, mert szeretné, ha Nati megtanulna lovagolni.

Most már látom, hogy kár lett volna kihagyni az eseményt, mert fantasztikusan éreztem magam, a vidéki életforma, a nemzeti kultúra, a pálinka, kenyér, hagyományőrzés mind elemi erővel hatott rám, hiszen ez az én igazi közegem! Sokat jelentett számomra, hogy Seszták Miklós vidékfejlesztési miniszterrel beszélgethettem a vidék értékeiről, és Lázár Vilmossal kipróbálhattam a fogathajtást. Egyébként a lovakat és a lovaglást Piroch Gábor kaszkadőrnek köszönhetően nagyon szeretem, sőt, szeretnék magamnak egy saját mént, de egyelőre nem találtam a méreteimnek megfelelőt, ugyanis a Magyarországon létező legnagyobb fekete lovat szeretném megszerezni. A póninak viszont örülök, amit természetesen a kislányomnak adtam. Lovas nemzet vagyunk; ne csak a Berki üljön lovon, hanem a lánya is! ”  – jelentette ki Berki Krisztián.

berki 4


Berki Natasa Zselyke
már látott lovakat, és bár először félt tőlük, a második találkozástól szívesen ment közel hozzájuk. A Csobánkai Lovardába többször ellátogatott már apukájával, ahol a lovak mellett megannyi háziállat található. Krisztián nagyon fontosnak tartja, hogy kislányát  megismertesse az állatokkal, hiszen a mai gyerekek sokszor csak fényképen látnak csirkét vagy malacot. Nati saját pónija is Csobánkán fog élni, és Krisztián felajánlotta, hogy nem csak a kislánya, hanem más gyerekek is felülhetnek rá.

berki 1

„Nagyon örülünk Krisztián felajánlásának, mert ilyen gesztust ritkán tapasztalunk, és különösen értékes számunkra, mert mozgássérült gyerekek és felnőttek is járnak hozzánk lovas terápiára. Ugyan Nati még kicsi ahhoz, hogy ténylegesen elkezdjen lovagolni, de fel lehet ültetni, és el lehet kezdeni megbarátkoztatni a saját pónijával. Körülbelül 3 éves kortól oktathatóak a gyerekek, 6 éves koruk körül önállóan tudnak lovagolni, utána pedig már versenyeken is indulhatnak – mondta Szebenszki Bence, a Csobánkai Lovarda üzemeltetőjének, az IRMÁK Nonprofit Kft. cégvezetője.

berki 5Forrás: RCNews